vodafone
+38 (050) 401-07-50
lifecell
+38 (093) 401-07-50
Стаття

Техніка безпеки при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт

Практично завжди при виконанні робіт по переїзду працівникам компанії «Газелька» доводиться стикатися з великогабаритними вантажами. Це можуть бути великі меблі, побутова техніка, спортивні тренажери, музичні інструменти, різне спеціальне обладнання і безліч інших предметів.

Такі вантажі мають велику масу, незручну форму і розміри, що не сприяє легкості переміщення і навантаження. При цьому зростає ризик пошкодження цінних предметів, а також виникає небезпека травматизму. Щоб перевезти вантаж в цілості необхідно неухильно дотримуватися правил техніки безпеки при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт.

Загальні положення

До такелажних робіт відносяться закріплення, підйом і перенесення вантажів, їх вивантаження і установка в потрібне положення, а також всі супутні роботи. При їх виконанні працівникам слід виконувати загальні вимоги техніки безпеки і охорони праці, бути уважними і зосередженими, чітко і злагоджено організовувати спільну працю. Перед початком безпосереднього виконання робіт потрібно звертати увагу на наступні моменти:

  • особливості приміщень і відкритих майданчиків, шляхи переміщення вантажу (розміри дверей і прорізів, ширина коридорів, рельєф місцевості, висота стель, розміри сходових майданчиків);
  • погодні умови (сильний вітер, дощ чи сніг, ожеледиця, туман);
  • особливості вантажу (вибухопожежонебезпечність, габаритні розміри, крихкість, зміщення центру ваги, шорсткість поверхні);
  • зручність спостереження за переміщенням вантажу;
  • вибір підйомних механізмів, способу переміщення та закріплення вантажу;
  • ергономіка (освітлення на шляху перенесення, здатність кожного окремого працівника фізично виконати свою частину робіт, достатність професійних знань для керівництва процесом);
  • зв'язок, дотримання попередніх домовленостей і взаєморозуміння між усіма учасниками робіт;
  • можливість виникнення небезпечних ситуацій на протязі виконання робіт (відмова обладнання, натяг ременів, надійність тари і упаковки).

Вимоги до проведення робіт

При підйомі і переміщенні вантажів дотримуються наступні вимоги:

  • всі частини вантажу повинні бути надійно закріплені;
  • необхідно забезпечити стійкість переміщуваних предметів;
  • вантаж по масі не повинен перевищувати вантажопідйомність обладнання;
  • повинна бути виключена можливість перекидання переміщуваних предметів;
  • перед підйомом цінного вантажу на велику висоту спочатку піднімають його на 15-20 см і спостерігають за його стійкістю.

Вимоги до важтажопідйомного обладнання і допоміжних матеріалів

Для підйому і переміщення вантажів працівники компанії «Газелька» застосовують спеціальне підйомно-транспортне обладнання і механізми. До них відносяться різні рокли, штабелери, візки, підйомники, лебідки і крани. До даного обладнання пред'являються такі вимоги:

  • висока безпека і надійність обладнання;
  • все обладнання повинно знаходитися в справному стані і проходити періодичне огляд;
  • механізми повинні систематично проходити випробування на здатність безпечного підйому і переміщення вантажів з вказаною в паспорті масою;
  • відстань між різними підйомним устаткуванням, а також між механізмами і будівельними конструкціями повинна бути не менше 1 метра.

Вимоги до працівників, зайнятих на виконанні такелажних робіт

До виконання робіт повинні допускатися особи у віці від 18 до 60 років. Всі такелажники повинні перед отриманням допуску до роботи пройти медичний огляд, який засвідчить відсутність протипоказань до фізичної праці і роботі на висоті. При цьому слід враховувати фізичну форму працівників і їх здатність до виконання покладених на них зобов'язань. Вантажники повинні пройти попереднє навчання, в якому розглядаються всі аспекти і особливості робіт, правила організації праці і техніка безпеки.

Анкета на вакансію
Це поле необхідно заповнити.
Спасибо за обращение! В ближайшее время с Вами свяжутся.

Користувач, оформляючи заявку на сайті www.gazelka.kh.ua (далі - Сайт), погоджується з умовами цієї Згоди на обробку персональних даних (далі - Згода) відповідно до Закону України "Про захист персональних даних". Прийняттям (акцептом) оферти Згоди є відправка заявки з Сайту або замовлення у Оператора за телефонами Сайту.

Користувач дає свою згоду на обробку своїх персональних даних з наступними умовами:

1. Дана Згода дається на обробку персональних даних як без, так і з використанням засобів автоматизації.

2. Згода поширюється на наступну інформацію: ім'я, телефон, електронна пошта.

3. Згода на обробку персональних даних дається з метою надання Користувачу відповіді на заявку, подальшого укладення та виконання зобов'язань за договорами, здійснення клієнтської підтримки, інформування про послуги, які, на думку Оператора, можуть представляти інтерес для Користувача, проведення опитувань і маркетингових досліджень.

4. Користувач, надає Оператору право здійснювати наступні дії (операції) з персональними даними: збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміна), використання, знеособлення, блокування, видалення і знищення, передача третім особам, за згодою суб'єкта персональних даних і дотриманням заходів, що забезпечують захист персональних даних від несанкціонованого доступу.

5. Персональні дані обробляються Оператором до завершення всіх необхідних процедур. Також обробка може бути припинена за запитом Користувача на електронну пошту: gazelka.kh@gmail.com

6. Користувач підтверджує, що, даючи Згоду, він діє вільно, своєю волею і в своєму інтересі.

7. Ця Згода діє безстроково до моменту припинення обробки персональних даних з підстав, зазначених у п.5 даного документа.

Дати згоду
Замовити дзвінок
Для замовлення зворотнього дзвінка заповніть будь ласка необхідні поля.
Дякую за звернення! Найближчим часом з Вами зв'яжуться наші менеджери.